Håll rent i rören

06 april 2020
patrick pettersson
Håll rent i rören

Vi människor är ibland så kallade ögontjänare. Det vill säga, när någon annan ser agerar vi korrekt och väluppfostrat. I det fördolda är vi kanske mindre perfekta. Båda beteendena är väldigt vanliga och mänskliga. Men om vi strävar efter att bli lite bättre efterhand som tiden går, fungerar det ibland med information rakt upp och ner. Här kommer en saklig uppgift. Det är ett faktum att även rören under din diskbänk och avloppet i badrummet behöver lite kärlek. För annars kommer det surt efter.

 

Syns inte men finns i alla fall

Så länge saker fungerar som förväntat är allt bra. Det gäller i väldigt många fall. Livet skulle vara väldigt påfrestande om vi skulle behöva kontrollera varje detalj hela tiden. Men som ett exempel, låt säga att du hade många gäster över helgen. Ett par av dem kanske hjälpte till en del med matlagning eller städning. Någon kanske slängde tops eller något annat olämpligt i toaletten. En kompis råkade hälla ut resterna av smält smör och solrosolja i slasken. Kanske gick det bra den här gången. Men fett i avloppet kan byggas upp till något av en katastrof. Fråga på https://hentrab.se/ hur du bäst undviker problemen. 

 

 

Från det lilla till det stora

Ibland ser du att det pågår slamsugning och en slang ringlar över trottoaren. Du håller för näsan och skyndar vidare. Men tänk på att vi är alla delar av ett större system. Ett avloppssystem. Inte alltid charmerande att tänka på förstås. Men precis som vi inte skräpar ner i omgivningen bör vi respektera det gemensamma som ligger under marken. Ett avloppsstopp i Brålanda kan verka banalt, men tänk lite större. Hör dig för med grannarna eller bostadsrättsföreningen om det är fler som har problem med stopp i avloppet. Det kan vara något som behöver åtgärdas i eller utanför ditt hus.