Vårens sköna småkyla som skinnhandskarna håller stången

19 april 2021
Mikael Barani

Äntligen är de krispiga våren här. Detta är kanske den bästa tiden på året, stunden just innan man sätter tänderna i kakan och förväntningarna står som högst.

För är det inte så det känns när våren äntligen har börjat ta sina första, rejäla kliv, in i våra liv. Visst, det är fortfarande lite småkyligt och man kan behöva ha på sig skinnhandskar, men när solen skiner så är det som om att själen blir varmare. Livet känns lite lättare.

Vårens själsliga kolsyra

Det är också nu som man ska ta sig ut i skogen och njuta av att se hur livet sakta men säkert börjar komma tillbaka igen. När knopparna så smått färgar de brungrå trädgrenarna med ett svagt grönt skimmer. Det är smått magiskt det.

Ladda därför upp med en rejäl dos kaffe, kanske lite korv och ge dig ut i skog och mark för att promenera och grilla. Kom ihåg handskarna så att du inte fryser!

För om sommaren är kort så är våren nästan ännu kortare. I varje fall denna gyllene period då ljuset faller in på ett alldeles speciellt sett, både under morgon och kväll. Det är med denna energi i livet som du ska fundera på vad det är som du vill få ut utav resten av detta år – om du inte redan har gjort det. För våren har pånyttfödelsens energi med sig och detta är något som bekant känns i hela kroppen.

Låt den fylla dina sinnen och inspirera dig till att fundera över vad det är som får dig att känna våren inombords – oavsett vilken tid på året som det är.

Kan vi alla skapa den där underbart sprittande känslan, som känns som kolsyra som bubblar upp ända ned från tårna och upp till knoppen, så blir världen också en lite bättre plats. Så: Vad är det du vill göra här i livet?