Träffas på bortaplan

20 juni 2020
Lily Hansen

Alla har vi vänner som vi tänkte bjuda hem. Det kanske inte har blivit av, bara. Det är roligt att bara träffas och prata. Det behöver inte vara trerätters hemma hos dig i ett välstädat hus, utan det kan lika gärna vara konceptet Lunch i Tyresö som gör träffen till det där lilla extra.

Att träffas anspråkslöst, samtidigt som man äter något gott, är en bra idé. Det för inga plikter med sig, och ibland bjuder man, eller så betalar var och en sin nota själv. Huvudsaken är att kompisträffen verkligen blir av.

 

Släkt och vänner på kalas

Barnen har ofta sina kalas på en lunchrestaurang. Ofta blir det pizza, men det kan också vara köttbullar eller hamburgare med pommes. Det finns ett stort urval av rätter på menyn. Därför är det en bra idé att de vuxna också bokar in kalas på en trevlig restaurang.

En bra restaurang har mat i olika prisklasser, och något som passar alla, såväl vegetarianer som köttälskare. Fira nästa födelsedag med en enkel, eller mera påkostad, lunch. Det kan vara ett minnesvärt alternativ och det sparar mycket hemarbete.

 

 

Att äta med variation

Det bästa med att äta på restaurang är väl att man får äta allt det där som man inte lagar hemma. Det behöver inte vara så märkvärdigt, men till exempel att baka pannkakor eller göra kåldolmar tar en stund. Att ha en fritös hemma och själv göra sina pommes frites är inte alldeles vanligt. Rensa fisk är det inte heller alla som kan eller vill. Då är det perfekt att kunna äta ute.

Man gör ofta så mycket mat hemma ändå, så det är bara härligt att få lite omväxling. Låt kocken, som är proffs på matlagning, få göra sitt jobb och sätt dig tillrätta och låt andra både få servera och diska. Det är kalas.