Ta hjälp för säker trädfällning i Malmö

23 maj 2022
patrick pettersson

editorial

Det är trist att behöva se sina gamla träd falla, men det är något som inte går att undvika. Även om ett äldre träd har väldigt mycket charm, finns det också risker med att låta tusenårsträden stå kvar. Ett gammalt träd kan vara angripet av svamp eller på något annat sätt vara försvagat. Kommer det en höststorm, kan det bli slutet för trädet oavsett om man vill eller inte. Då blir faktiskt frågan om man vill låta trädet falla lite hursomhelst, eller om det finns byggnader eller annat i närheten som man vill skydda genom att fälla trädet i rätt riktning. 

Är man osäker, finns det professionella trädkännare som snabbt kan läsa av statusen på träd, hur robusta de är och om det finns anledning till oro. Det är en konst att läsa av träden, och även om en 500-årig och sprucken ek ser farlig ut, kan den vara betydligt stadigare än en yngre björk som plötsligt förlorar stabilitet och dunsar i backen. 

 

trädfällning Malmö

 

En arborist är trädkännaren som tar hand om dina träd

Det finns många fördelar med att kontakta en trädkännare, en arborist, för att göra en inventering på tomten. Först och främst får man ett expertutlåtande om sina träd och vilka som bör fällas. Sedan kan man få hjälp med just de träd som man vill fälla. Med rätt hjälp är det enkelt att utföra trädfällning i Malmö och man får jobbet försäkrat. Kolla gärna in bilder på hur proffsen jobbar här: https://www.aliasarborist.se/traedfaellning/traedfaellning-malmoe.

En annan fördel med att arboristen kommer på besök, är att du kan få tips om hur du tar hand om de träd som du tänker spara. Hur sätter man upp gungor i träd utan att skada träden? Kan man spika upp fågelholkar i träden utan att göra skada? Arboristen har svaren på dina frågor!