Spishäll med inbyggd fläkt fungerar finfint

27 juni 2022
jonas olsson

editorial

Många bostäder i dag har ett begränsat utrymme. Det gäller inte minst lägenheter i storstadsregionerna, där varje kvadratmeter är hårdvaluta. Då gäller det att kunna maximera de ytor som faktiskt finns. Och det finns stora möjligheter för den som tänker lite kreativt.

Till exempel behöver du inte alls lägga en massa väggyta på en stor och bänglig köksfläkt. I alla fall inte om du väljer en spishäll med inbyggd fläkt, som frigör en massa yta på väggen ovanför spisen. Dessutom kan det göra att du har möjlighet att placera din spis på ett helt annat ställe än vad som brukar vara praxis.

Kreativa lösningar för kreativa kök

Särskilt du som skulle vilja ha en köksö i ett mindre kök kan vara betjänt av en spishäll med inbyggd fläkt. Då kan du viga hela köket åt dina kreativa äventyr i matlagningens värld. En kreativ kock kräver en kreativ lösning vad gäller fläktsystemet!

Du behöver inte oroa dig för att en inbyggd fläkt skulle vara mindre effektiv än en som sitter uppe på väggen. Snarare hinner en fläkt som är inbyggd i spishällen fånga upp rök och os mycket snabbare än en traditionell fläkt. Så din upplevelse av den inbyggda fläkten kan mycket väl bli att den är effektivare – även om den objektivt sett har samma effektivitet som din gamla.

 

spishäll med inbyggd fläkt

 

Snyggt i köket utan fläkt

Många människor tycker inte heller att vanliga köksfläktar är särskilt snygga. Det kan alltså vara helt andra behov än de rent praktiska som ligger bakom ett önskemål om en inbyggd fläkt. Funktionen av en fläkt kan du aldrig välja bort. Men du kan välja bort att ha en stor köksfläkt i köket.

För självklart vill du inte ha en massa os överallt. Att leva livet utan köksfläkt är inte ett alternativ. Men du behöver inte stå ut med ett stort åbäke om du inte vill. Då är det bara att välja en inbyggd köksfläkt som sitter i nere i spisen.