Sockerersättning som hjälper när man vill minska det dagliga sockerintaget

27 november 2021
Cecilia Olsson

editorial

Det finns väldigt många som har ett starkt sug efter socker varje dag, något som inte alltid är speciellt bra, särskilt när det handlar om raffinerat socker. Socker används i det uppenbara såsom godis och läsk, men det kan även finnas tillsatt i många färdigrätter och annan mat. Eftersom många känner ett slags sockerberoende så kan det bli väldigt svårt om man bestämmer sig för att begränsa sitt sockerintag, till exempel för att minska på kalorierna för att nå en målvikt. Genom att hitta ett bra alternativ kan man dock göra det något lättare. 

Ett bra substitut till socker i olika former 

EASIS sötningsmedel och sockerersättning är mycket bra alternativ till traditionellt socker. Perfect Fit är till exempel perfekt för bakning och kan användas som sockersättning i alla recept. Perfect Strø är en produkt som kan användas ungefär som strösocker, det kan till exempel vara gott att strö över gröten eller jordgubbarna. Perfect Sødetabs passar väldigt bra om man vill tillsätta lite sötma i varma drycker. 

image

I sortimentet finns även två sockerersättare som är baserade på det kalorifria sötningsmedlet erytritol, som sötar 0,7 gånger jämfört med socker. Först är det Perfect Multisød som har samma konsistens och utseende som socker och kan ersätta det rakt av i alla sammanhang. Den andra sockerersättningen heter Perfect Florsød som är finmald erytritol. Det behöver endast blandas med vatten och så har man plötsligt den allra finaste glasyr. På https://www.easis.se/ finns hela EASIS sortiment av sötningsmedel och sockerersättning samt andra goda produkter utan tillsatt socker. 

En bra knuff i rätt riktning

Genom att välja dessa produkter kan man öka sina chanser att nå den målvikt man har. Det kan även ha andra positiva effekter som man känner i kroppen efter att ha minskat eller helt tagit bort socker från sin dagliga kost. Testa dig fram och upptäck vad som känns bäst för dig!