Säkerheten kommer först, gör brandgenomföringar

27 augusti 2021
william eriksson

Hur ofta går ni igenom säkerheten i ert hem? Har man små barn är det bra att gå igenom med jämna mellanrum för att de ska veta hur man ska agera. Som om en brand sker. Detta är något man får lära sig redan från ung ålder i skolan. Trots det bör man även gå igenom det i hemmet. En brand bryr sig inte om vem som är där, den tar med sig allt som kommer i vägen. Därför är det av största vikt att man lär dem så chanserna blir större. Men för att öka chanserna ännu mer bör man ha ett bra brandskydd. 

I de moderna husen har man idag redan brandskydd i väggarna. Iallafall på de flesta av dem. Men på många av de äldre husen i Sverige finns det inget brandskydd alls. Det innebär att det fina lilla trähuset slukas av elden otroligt snabbt. Har du ett äldre hus, se över vilka brandskydd du har. 

 

 

Kan rädda liv 

Om du inte redan har ett brandskydd, då ska du givetvis skaffa ett. Vänta inte, utan gör det direkt. Det finns kunniga företag där ute som gärna hjälper dig, exempelvis https://sewatek.se/. De är proffs på allt som har med brandskydd att göra samt gör även brandgenomföringar. Brandgenomföringarna görs för att få ett heltäckande skydd. Dessa ser nämligen till att även kablar och annat som går igenom väggen är isolerade. 

När ni tar ut ett företag kommer de gå igenom allt i hemmet med er. De kommer noggrant berätta vad de gör. Tänk på att har ni redan ett brandskydd, men till exempel senare lägger till en kontakt i väggen, så behöver man se över skyddet. Detta kan annars flytta sig och slutar då ge det skydd man vill ha. Så se över att allt är som det ska, med hjälp.