Protetik i Stockholm förhöjer livskvalitén

21 mars 2022
Lily Hansen

Den som har blivit av med ett ben eller en arm kan ibland få den ersatt av en protes. Ett slags fejkben som placeras där den förlorade kroppsdelen en gång satt. Den kanske inte kan ge dig den rörelse i till exempel benet du en gång hade, men den kan ändå återskapa känslan av att i alla fall ha ett ben. På samma sätt kan det fungera när du av någon anledning förlorar en tand. Protetik brukar det kallas. När man helt enkelt sätter in en fejktand för att fylla platsen för hålet.

På så sätt räddas många som har blivit av med en tand av just protetik. Egentligen handlar det på många sätt om livskvalité. När du speglar dig i ett skyltfönster när du är ute och promenerar på Stockholms gator vill du inte behöva se en stor glugg i munnen. Det behöver du inte heller. Inte när det finns kliniker som faktiskt praktiserar protetik i Stockholm. De är dessutom inte särskilt svåra att hitta. Det är bara att googla efter protetik och Stockholm på nätet.

 

protetik stockholm

Le med öppen mun

Anledningen till varför du fattas en tand kan förstås variera. Du kanske har slagit ut den i samband med att du halkade på en isfläck. Eller så fick du en smäll på truten under ett tjafs på krogen. Kanske struntade du bara i att borsta tänderna så att en av dem till slut blev i så dåligt skick att den var tvungen att dras ut. Protetik kan rädda den där gluggen oavsett anledning. Och med ett fint resultat som gör att du gärna speglar din jämna tandrad i skyltfönsterna.

Du behöver med andra ord aldrig vara orolig över att behöva le med munnen stängd framöver. Det är helt enkelt bara att sätta in en protes där det fattas en tand. Som sagt kallas tekniken för protetik.