Om du letar utförare av pumpservice i Vetlanda, läs den här guiden först

25 november 2022
Staffan Ehrlin

editorial

Om du letar utförare av pumpservice i Vetlanda, läs den här guiden först

När ska man förnya sin maskinpark? Det är en fråga som många ställer sig. I den här guiden går vi igenom när det är dags att förnya din maskinpark, framförallt pumpar inom tillverkningsindustrin. Vad ska man tänka på? Ska man reparera eller ska man köpa ny. Kan man köpa begagnad? Läs mer i den här guiden!

När är det dags att förnya dina maskiner? En pumps livslängd kan bero på flera faktorer, bland annat typen av pump och dess användning. Generellt sett håller pumpar mellan 10-30 år innan de börjar kräva reparationer eller behöver bytas ut. Det är viktigt att bedöma hur mycket slitage varje maskin har fått genom åren.

Hur ofta ska pumparna kontrolleras och underhållas? Det är en bra idé att kontrollera och serva dina pumpar minst en gång om året. På så sätt kan du se till att de fungerar smidigt och inte kräver några större reparationer. Du kan också överväga att låta kontrollera dina pumpar oftare om de utsätts för mycket slitage.

pumpservice - pumpar Vetlanda

Reparera eller köpa nytt

Det beror på hur gammal din pump är och i vilket skick den är. Om din pump är äldre än 10-15 år kan du överväga att köpa en ny. Även om den fortfarande fungerar är det troligt att nyare teknik har släppts sedan dess och kan förbättra effektiviteten. Om din pump däremot är relativt ny och i gott skick kan du kanske reparera den i stället för att byta ut den

Kan man köpa begagnade maskiner? Att köpa begagnat kan vara ett ekonomiskt alternativ för vissa företag. När du köper begagnade pumpar ska du se till att de är i gott skick och har underhållits på lämpligt sätt. Det är också viktigt att låt en kvalificerad ingenjör kontrollera pumpen innan du köper den för att se till att den är lämplig för ditt företags behov.