Mer plats med måttanpassade skjutdörrar

17 september 2021
william eriksson

Finns det någon fördel med måttanpassade skjutdörrar eller är det bara en smaksak? Om du ställer den frågan så har du troligen inte begränsat lagringsutrymme. För det finns många fördelar med skjutdörrar som kan måttanpassas och göra att du kan få möjligheten till en dörr där du annars inte hade haft det. Eller så hade du istället fått förminska lagringsytan bakom dörren till ett minimum.

Du har ett önskemål om att ha så stor förvaringsyta som möjligt men samtidigt inte behöva böka med en öppning som gör att du inte kan möblera nära intill. Då kan det vara klokt att se över alternativet med skjutdörrar. Och har du en yta som du vill ha skjutdörrar på, men som inte följer någon typ av standardmått, så går det ändå att lösa förvaringen med dörrar som är måttanpassade exakt för den ytan som du har tänkt dig.  

 

Dra dörren fram och tillbaka

Genom att använda en skjutdörr istället för en vanlig dörr, kan du enkelt stänga till garderoben på ena sidan, samtidigt som du öppnar upp dörren på andra sidan. Det gör att du slipper öppna upp hela garderoben på en och samma gång. När du drar skjutdörren fram och tillbaka så löser du inte enbart en större förvaringsyta utan även en mindre risk för att skada ditt hus och andra.

Frågan är då varför du behöver skjutdörrar som är måttanpassade? Förklaringen är att du med måttanpassade dörrar kan skapa förvaringsytor precis var du vill. Det behöver inte vara en yta som är av ett visst djup eller en viss bredd. All typ av förvaring kan vara värdefull för dig som har brist på det. Och med en skjutdörr kan du möblera hela vägen fram till dörren med hyllor eller någon möbel som står på golvet. En dröm för alla med brist på god förvaring hemma.