Mångsidig användning av gasol

03 mars 2021
william eriksson

Gasol är en produkt som har ett stort antal användningsområden. Många tänker i första hand på gasol som något vi använder när vi ska grilla den där ljusa sommarkvällen. Det är alldeles rätt att gasol i mångt och mycket används till grillar men det slutar verkligen inte där.

De stora mängderna gasol går åt inom industrin och där används den mest inom värmning och som bränsle till truckar. På hemmaplan blev gasol först populärt till grillen. I varje husvagn och husbil sitter det minst en gasolflaska också, för matlagning och för uppvärmning. Men hur använder man mer gasol?

Nyare användningsområden för gasol

Alla känner till ogräs – de där retsamma och till synes odödliga växterna som envisas med att växa upp mitt i våra fina trädgårdsgångar? Där finns det inget som fungerar bättre än en ogräsbrännare som drivs med gasol. Man bränner helt enkelt upp växterna med detta praktiska redskap.

Något som alla också är plågsamt bekanta med är mygg och andra ondsinnade flygfän. En kväll på verandan kan sluta med en snabb flykt till husets mest isolerade rum när myggen attackerar. Denna tråkiga situation undviker man numer enkelt genom att skaffa en gasoldriven myggfångare. Anslut din gasolflaska och njut myggfritt!

Gasol och säkerhet

Gasol är en brännbar produkt. Det är enkelt att hantera och använda bara man lär sig några grundläggande knep. Förvara alltid en gasolflaska stående. Då kan inte säkerhetsventilen utlösas och orsaka att gasolen rinner ut. Givetvis ingen öppen eld i närheten av gasolflaskan eller någon apparat den är ansluten till.

Kontrollera slang och övriga tillbehör regelbundet, gärna en gång i halvåret. Syna slangen. Är den torr och sprucken ska den bytas innan man använder gasolen nästa gång. Se till så att slangen sitter fast ordentligt på gasolflaskan med klämringskopplingen. Var noga med att stänga av flaskan efter användning. 

Lycka till med din gasolflaska!