Lastpallar blir snabbt en bristvara

16 november 2022
Staffan Ehrlin

editorial

Lastpallar blir snabbt en bristvara

Om ditt företag sysslar med någon form av lagerhållning eller frakt av lite större tyngre saker så är det stor sannolikhet att du någon gång varit i situationen där du helt enkelt saknar lastpallar. det kan vara inför en flytt eller när du precis startat up en ny avdelning och helt enkelt måste samla på dig pallar. Kanske håller du på att minska ditt lager och behöver göra dig av med några onödiga pallar? Oavsett vad som händer, när du behöver pallar finns det några ställen du kan gå till för att få tag på dem.

Det finns många olika typer av pallar med olika storlekar, lastkapacitet och ändamål. Helt beroende på vad du faktiskt ska ha dina pallar till Men för enkelhetens skull ska vi bara fokusera på de två vanligaste typerna: träpallar och plastpallar.

lastpallar

Träpallar

De allra flesta pallar är tillverkade av trä. Trä är en riklig naturresurs, vilket gör det till ett relativt billigt material att använda till lastpallar. Träpallar är också lätta att reparera och kan återvinnas eller återanvändas till andra saker när de har nått slutet av sin livslängd som pall. Det finns alltså ett inbyggt miljötänk i att använda träpallar.

 

Plastpallar

Plastpallar blir alltmer populära som ett alternativ till träpallar. De är ofta tillverkade av återvunnet material det finns alltså också en miljöfördel där. De är också generellt sett lättare än träpallar, vilket kan göra dem lättare att hantera. Eftersom de är tillverkade av plast är det mindre sannolikt att de splittras eller går sönder, vilket är en säkerhetsfördel. Däremot så är de svårare att reparera när du väl går sönder

Var kan du hitta lastpallar? Ett tips är att hitta ett företag som både tillverkar, reparerar och återvinner lastpallar, så har du hela kretsloppkedjan på ett och samma ställe, exempelvis Pallinvest.