Långt till semestern

08 januari 2020
jonas olsson
Långt till semestern

Visst vore det skönt med ett avbrott i vardagen då och då. Att kunna lägga arbetet åt sidan, bara koppla av och känna hur spänningarna släpper. Alla har nog känt känslan någon gång, men det är inte alltid så lätt att komma ifrån jobbet. Semester måste planeras i förtid och det kostar pengar att boka en resa. Men ett alternativ är att göra en minisemester på nära håll. En semester som varar över dagen, men som ger tillräckligt med vila för att du ska kunna gå tillbaka till jobbet med nya krafter. Varför inte boka skärgårdsbåt i Göteborg och semestra i södra skärgården?

 

 

Sightseeing i skärgården

 

Vissa skärgårdsbåtar kallas ofta för cafébåtar då de har ett stort utbud av kaffe, kakor och bakverk som du kan njuta av medan du får ta del av den idylliska skärgårdsmiljön.

Eftersom skärgårdsbåtarna går genom hela södra skärgården finns det en hel del öar att se på vägen. Utsikten är mycket vacker med andra ord och det finns alltid något att titta på medan du fikar. Blir det tråkigt kan du kliva av på någon av hållplatserna och utforska skärgården till fots. Ta gärna deras broschyr om utflyktstips med dig på vägen.

 

Vad kostar resan?

 

Om du går in på https://www.styrsobolaget.se/ kan du läsa mer utförligt om biljettpriserna. Ungdomar reser billigare än vuxna, men de erbjuder även gruppriser i form av en gruppbiljett. Om ni är många som ska åka är detta det allra bästa alternativet. För de som reser ofta är ett Västtrafikkort ett kort som är smart att införskaffa. Om du bor i trakten har du antagligen redan ett sådant, men det är bra att veta att skärgårdsbåtarna faktiskt använder samma kort som lokaltrafiken. Det finns inget som hindrar dig från att hoppa på en skärgårdsbåt redan i eftermiddag och åka på en spontanresa.