Hyr en mobilkran för att utföra olika arbeten

09 februari 2023
Mimmi Källström

Hyr en mobilkran för att utföra olika arbeten

En mobilkran är ett perfekt verktyg för lyft- och transportarbeten. Den kan hyras av olika företag och används för olika syften. Om du behöver göra något lyft, till exempel flytta en last på ett ställe där det inte finns fasta kranar, är en mobilkran lösningen för dig. Dessutom är den mycket användbar vid byggnationer och rivningar samt i hamnar och terminaler. Det finns flera olika typer av mobilkranar med olika egenskaper att välja mellan – så det gäller att välja rätt typ av kran beroende på ditt behov. Om du behöver en mobilkran i Västerås kan du gå in på http://www.vigoandersson.se/ för att se de olika alternativen.

Vad är en mobilkran och vad används den till?

En mobilkran är en kraftfull maskin som används för att lyfta, flytta och transportera tyngre last. Arbetaren är inuti ett förarhus på maskinen. De har ofta lång räckvidd, vilket gör dem idealiska för lyftning av material vid stora arbetsplatser. Till exempel används mobilkranar vanligtvis på byggplatser och industrier för att effektivisera riggningen av tunga material och samtidigt minska arbetares risk att skada sig. En mobilkran kan lyfta mellan 40 och 750 ton, den klarar alltså väldigt tung last.

kran

Hyr en mobilkran istället för att köpa en egen

Att hyra en mobilkran är ofta det bästa valet för professionella arbeten där det finns behov av en kran. Eftersom det är ett mycket mer flexibelt alternativ när det gäller transport och installation jämfört med andra typer av kranar som ska köpas. En annan fördel med att hyra en mobilkran är att du även kan anställa personal för kranen samtidigt som du hyr, vilket minimerar risken för problem. I slutändan sparar du tid genom att anlita specialister som förstår hur man installerar kranen säkert samtidigt som du kan uppfylla krav inom din bransch för ytterligare säkerhet.