Hitta lyxen i vardagen

28 januari 2020
Mikael Barani
Hitta lyxen i vardagen

Det gäller att skapa sin egen magi i vardagen. Det enklaste sättet till att åstadkomma detta är överraskande nog att vara tacksam och visa tacksamhet. Testa själv att tacka för något som har hänt dig idag. Det kan vara något väldigt vanligt, som att din matlåda smakade gott.
Faktum är att det är en fin vana att börja dagen med att tacka för den nya dagen som stundar. Det sätter på något sätt tonen för hur saker kommer att bli den dagen. Visst kan det bli så att det händer grejer som är trista, men den där fina känslan från morgonen ”tack” gör ändå att man tar motgångarna med bättre mod.

En annan sak man kan göra för att skapa magi är att vara hjälpsam. Ser du någon som behöver lite assistans: Tveka inte att gå fram och fråga om personen behöver hjälp. Plötsligt har du skapat magi för både den andra personen och för dig själv.

Ytterligare ett sätt för att skapa lite magi i livet är att unna dig själv små saker och äventyr. Det behöver inte alltid vara så att du måste ta en resa till Thailand eller köpa en jättedyr ny jacka för att känna att du ger dig själv lite lyx. Det räcker med att till exempel ta in på ett hotell i Ekerö, så som Mälarö Hotell.

Plötsligt är du i en ny miljö som är helt inriktad på att du ska ha det fint som gäst. Ett dygn med den känslan gör under för livet. Tänk att kanske bara ligga i en säng en hel kväll och njuta av lite snask och titta på film. Kanske tillsammans med någon som du tycker om.

Sedan på morgonen tar du/ni en promenad runt på Ekerö innan hotellfrukosten stundar. Det är verkligen riktig vardagslyx om något det.