Forma glaset med glasslipning

23 juni 2021
Lily Hansen

Man blir alltid så förundrad av glas. Det kan vara så himla vackert, som när man ser en byggnad som i stort sett består av glas. Wowkänslan är minst sagt hög då. Även i sitt eget hem vill man gärna ha det så öppet som möjligt, allt för att få in extra ljus och en så stor och öppen miljö som möjligt. 

Glas används på så många ställen. Både på huset och inne i hemmet. Många har även glasdörrar runt sin pool. Det används på så många ställen. 

Det kan nästan vara svårt att förstå hur de lyckas forma något som är så otroligt känsligt. För alla har ju någon gång varit med om att krossa glas. 

Man går med det i handen och råkar tappa det, i tusen bitar går det. Så pass ömtåligt är det. Trots det använder man sig av glasslipning för att lyckas forma glaset. Det kan vara svårt även för proffsen att göra det runt, men trots det lyckas många. 

 

Noggrann process

De som arbetar med glas måste kunna arbeta med precision. En försiktig hand som formar glaset precis så som man vill. Det är en del saker som ska göras, för att få den fina och glansiga ytan i slutet behöver man även polera glaset. 

Vill man göra något annorlunda med glaset så finns det många förslag. Varför inte göra hela duschen i glas? Eller sätta in en bastu med en stor glasvägg. Det finns så mycket kreativt man kan göra. Bara din fantasi sätter stopp. 

Det bästa av allt är att du inte behöver göra det själv. Vänd dig till ett företag som är proffs på glasDe ställer gärna upp och hjälper dig med det du önskar. De är proffs på glasslipning och ser till att det är en blank och fin yta.