Fly till ett hotel i Gävle

22 mars 2022
william eriksson

editorial

Ibland behöver man bara komma hemifrån. Det behöver egentligen inte spela så stor roll var man tar vägen, så länge man bryter mönster lite grann. Det finns ingen skam i att behöva omväxling. Bara en helg kan du väl få ledigt från tjat om att gå ut med soporna eller att inte lämna ringar på soffbordet från ditt fuktiga glas. Till slut får man nog. Inte så att du skulle vilja överge ditt hem och din familj, men så att du åtminstone behöver en paus från alltihop. På ett hotell kanske.

Ja, ett hotell vore en bra idé. En tillfällig plats att bo på för att hämta energi och komma tillbaka starkare. Att bo på hotell är kravlöst, till skillnad från miljön du lever i hemma. Jämt är det någon som säger till dig vad du ska göra. På ett hotell behöver du aldrig städa eller byta lakan själv. Det kommer någon och gör det åt dig. Du behöver aldrig laga mat, speciellt inte frukost. Åh, hotellfrukosten. För många är det kanske det allra bästa med att bo på hotell.

 

Hotell

 

Hotellet viktigare än orten

Ett hotell får det bli. Så, då är frågan: var ska du bo någonstans? Drömmen är att ta ett privatjet till Las Vegas och bo i den lyxigaste sviten på Caesars Palace. Men man får kanske också vara realistisk och inse att det ligger något utanför gemene mans budget. Kanske får det bli ett hotel i Gävle eller någonting i den stilen istället, men det behöver inte vara fy skam.

Du hade ändå inte tänkt att lämna hotellet under din vistelse, så egentligen spelar det ingen roll var du bor. Men efter en avkopplande helg kanske du börjar längta efter din egen säng igen. Och din familj. Tacka dock hotellet för pausen som gav dig perspektiv på saker och ting.