En dag i en frisörs liv

06 februari 2023
Helen Johansson

En dag som frisör

Har du någonsin undrat hur det är att vara frisör? Det är ett unikt arbete som kräver kreativitet, skicklighet och ett öga för detaljer. För att bli en framgångsrik frisör måste du känna till alla aspekter av ditt yrke, inklusive den tekniska sidan som klippning, färgning och styling samt kunskaper om kundservice. Låt oss ta en titt på hur en typisk dag i en frisörs liv ser ut!

image

Vardagliga arbetsuppgifter

Förberedelser
Innan deras första kund anländer måste frisörerna förbereda sig för den kommande dagen. Detta innefattar sterilisering av verktyg och uppställning av stationen. De kan också gå igenom kommande möten för att se till att de är förberedda med de nödvändiga förnödenheterna och produkterna för varje kunds individuella behov.

Klippning/Styling/Färgning
En frisörs huvudsakliga arbetsuppgifter består av att klippa, styla och färga håret. Frisörer måste använda sin kreativa förmåga för att skapa stilar som verkligen smickrar kundernas egenskaper samtidigt som de håller sig till de aktuella trenderna. De måste kunna lyssna noga på kundernas önskemål och behov så att de tillsammans kan arbeta för att uppnå den önskade looken. Dessutom måste frisörer ha kunskap om olika hårtyper och hårstrukturer så att de kan ge råd om vilka produkter som fungerar bäst för varje enskild kund. De måste också veta hur man färgar håret på rätt sätt utan att lämna några fläckar eller ränder efter sig.

Kunskaper i kundservice
Frisörer behöver inte bara tekniska färdigheter, utan också en utmärkt förmåga att betjäna kunderna. En bra frisör är vänlig och tillgänglig samtidigt som han/hon alltid är professionell. De bör kunna göra sina kunder lugna genom att föra meningsfulla samtal med dem under tiden för deras möten. Dessutom bör de ha en förståelse för vilka typer av tjänster som kunderna kan behöva för att bibehålla ett friskt hår mellan besöken så att de kan ge råd i enlighet med detta när det är lämpligt.

För att vara frisör krävs mer än bara teknisk kompetens; det krävs kreativitet, kundserviceförmåga och kunskap om hårvårdsprodukter och trender. En typisk dag i en frisörs liv innebär att förbereda sig för möten, klippa/styla/färga håret, ge råd om underhåll mellan besöken och upprätthålla utmärkta standarder för kundservice. För den som brinner för att få människor att se vackra ut från topp till tå är det definitivt möjligt att bli en framgångsrik frisör! För några exempel på arbeten en frisör utför kika gärna in hos https://cardell.nu/. Teck för att du läste!