Billiga parfymer som förgyller dagarna

17 maj 2020
Cecilia Olsson

Parfym är något som kan vara lite av en humörhöjare. För det första så får en god doft framför en äcklig lukt oss att må bättre rent fysisk, men det kan även ha påverkan på självförtroendet. Att spraya på sig en parfym som man tycker om gör ofta att man känner sig både fräschare och mer attraktiv. Genom att hitta den perfekta parfymen kan man därmed må lite bättre varje dag. Man kan säga att en parfym är uppbyggd i tre delar; basnot, mellannot/hjärtnot och toppnot.

Toppnoten

Toppnoten är den första doft man känner när man sprayar på sig en parfym, den håller sig i ungefär 10-15 minuter innan de andra lite tyngre noterna börjar ta över. En toppnot består ofta av friska och lätta noter såsom frukter, lätta blomdofter och växter. 

Mellannoten/hjärtnoten

Det som tar över först efter toppnoten är mellannoten/hjärtnoten. Den blandar sig med hudens kemi och det är det som gör att samma parfym kan dofta väldigt olika på två personer. Här känner man lite mer kryddiga dofter med örter och blommor.

Basnoten

Basnoten är parfymens stora final, den fixerar doften och gör att den stannar på huden. Här hittar man tyngre doftnoter som till exempel träslag, läder och vanilj. 

För att hitta sin favoritparfym kan man därför utgå från vilka olika doftnoter den innehåller i de olika delarna. Men det allra roligaste är kanske att hitta en favorit inom olika kategorier, en frisk och lätt doft till vardagar, en lite tyngre och sexigare doft till fest och en söt och fräsch doft till stunderna däremellan. På coolpriser.se hittar man massor av kända parfymer till otroligt bra priser. Där kan man hitta något för alla och de förmånliga priserna gör att man kan unna sig mer än en doft och de har dessutom snabb leverans.