Behandling med fillers i Malmö

30 november 2021
william eriksson

editorial

Hyaluronsyra är ett ord som säkert många känner till. Om inte annat har man säkert hört det i förbifarten i någon reklam för ansiktskräm på tv. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som finns naturligt i kroppen för att binda vatten i huden. Det finns också bland annat i brosk, ledvätska och ögon. När man föds har man som mest hyaluronsyra i kroppen, men med åldern minskar mängden. 

Detta leder också till att förmågan att binda fukt minskar, och huden blir torrare, och rynkigare. I antirynk-krämer tillsätter man då ofta just hyaluronsyra, för att tillsätta det som huden förlorat med åldern. 

Filler med hyaluronsyra

Om man tycker att antirynk-krämerna inte fungerar tillräckligt bra kan man prova filler som också innehåller hyaluronsyra. Filler tillverkas av socker och vatten till en gel, som kan ha olika konsistenser.  Denna injiceras i huden för att framhäva ansiktets konturer och mjuka upp rynkor. Filler kan också injiceras i läpparna för att ge dem mer volym.

image

Minska risken för biverkningar genom att gå till en pålitlig klinik

Trots att filler består av naturliga ämnen som finns naturligt i kroppen kan man råka ut för biverkningar. Detta kan till exempel hända om fillern hamnar i ett kärl. Eftersom det är i ansiktet behandlingen görs så blir det svårt att dölja. 

För att undvika oönskade biverkningar bör man vända sig till legitimerad personal som har goda kunskaper och erfarenhet och kan använda en så kallad antidot för att ta bort fillern igen. För att få en behandling med fillers i Malmö ta kontakt med en klinik som du kan lita på.  

Något annat att tänka på är att hållbarheten av behandlingen kan variera. För yngre personer kan effekten gå ut snabbare. Det vanligaste är att effekten håller i sig sex månader till ett år. I kinderna kan den dock finnas kvar under flera år.