Att ladda för livet, och för vardagen på batteronline.se

15 februari 2021
Mikael Barani

Funderar du också på hur 2021 kommer att se ut med tanke på hur det föregående året har varit? Det är lätt att känna oro, men varför inte istället fokusera den energin på att göra världen till en lite bättre plats?
Det enklaste sättet är att fokusera på dig själv. För du är ju trots allt den enda personen som du garanterat kan påverka här i världen.

Att hitta nya vägar

Kanske är det därför det är så mycket lättare att vilja förändra världen, utan att egentligen göra något åt sig själv: För det är helt enkelt enklare att ha den inställningen.
För när vi ska påverka oss själva så märker vi hur svårt det är att faktiskt få oss själva att byta kurs. 
Vi är helt enkelt väldigt envisa och sega.

Oftast handlar det om att vi faktiskt måste tvingas till att göra förändringar här i livet. När läget blir så ohållbart att det liv som vi lever inte längre fungerar. Det är när något så uppenbart inte längre är oss till gagn som vi till sist mer eller mindre tvingar oss själva att göra något åt saken.

Ibland kan man förstås önska att livet vore enklare. Att vi vore som maskiner eller elektroniska prylar som lätt kan laddas upp med en powerbank från batterionline.se. Att vi snabbt kunde koppla upp oss mot en dator och diagnosticera oss själva och sedan få ett recept. 
Sedan skulle allt vara löst.

Nu är inte den mänskliga upplevelsen alls på det sättet. Istället är vi komplexa varelser där det ena kan hänga samman med något som vi inte ens hade det blekaste aning om att det fanns.
Det bådar för ett liv där vi ibland känner oss vilsna. Det bådar också ett liv där vi får uppleva underbara saker som inga datorer någonsin kommer att kunna programmera.