All tandvård är nödvändig

20 juni 2020
Lily Hansen

Det är inte bara för rotfyllningar och hål i tänderna som man bokar tid hos en tandläkare. Tändernas skick är viktigt för den totala hälsan, och man ska ta väl hand om sig. Även den estetiska tandvården är viktig för att man ska trivas med sig själv. Den är ofta nödvändig för att man ska få ett bättre bett och få lättare att kunna äta ordentligt. Man kan enkelt konstatera att all tandvård är nödvändig, inte minst den förebyggande.

 

Att korrigera bettet

Förr i tiden drog man ut tänderna innan man funderade på att laga dem. Numera är det nästan tvärtom. Men det är också vanligare nu att man har alla tänderna kvar. Förr såg man tandlösa leenden, och proteser var mycket vanliga. Men den estetiska tandvården är här för att stanna. Speciellt ungdomar vill ha vackra leenden, men även de äldre satsar ofta på att ersätta förlorade tänder. Det är lönt att rätta till tänder som sitter snett, att sköta tänderna med tandtråd och ordentlig borstning, att ersätta tänder som fattas med kronor eller bryggor. Det betyder så mycket för välbefinnandet att ha tänder som både är lätta att hålla rena och som är hela och välskötta. Länktips: https://www.tandlakareostermalm.com/

 

 

En process över tid

Det är aldrig för sent att göra något åt sina dåliga tänder. Det finns skalfasader, om det behövs. Man ser ofta kändisar med helt jämna, vita tänder. Det är ofta tandläkarens förtjänst. Så hur gör man för att få bra tänder? Man går exempelvis till en tandläkare som är specialist på Estetisk Tandvård i Östermalm. Där tar man foton, och patienten får bettskenor som är skonsamma och som rättar till tändernas placering. Återbesöken går ganska fort, och man ser snabbt resultat. Det är en process över tid att få ett fint leende, om du bestämmer dig för det.